Je eigen kracht is ons uitgangspunt

Kwaliteit en tevredenheid

We vinden het belangrijk dat iedereen tevreden is over de zorg die wij bieden. Toch kan het voorkomen dat je niet tevreden bent over het contact tussen jou en het Verdihuis. Dit horen we dan ook graag van je terug, zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken. Deze klachtenregeling staat open voor cliënten, ex-cliënten en vertegenwoordigers van

(ex-)cliënten van het Verdihuis. Hieronder staat stap voor stap wat je kunt doen als je een klacht hebt.

Stap 1: Indienen van de klacht

Onderling gesprek

In de praktijk blijkt dat het samen bespreken van een vervelende situatie of klacht in de meeste gevallen leidt tot een snelle en goede oplossing. We geven dan ook de voorkeur aan het bespreken van de situatie met de betreffende persoon of personen.

Heeft het gesprek niet tot een goede oplossing geleid? Dan kun je de klacht bespreken met de manager van de afdeling. Om contact te krijgen met de manager stuur je een e-mail naar info@verdihuis.nl.

Wil je niet eerst in gesprek met het Verdihuis? Dan is het ook mogelijk om direct naar de onafhankelijk klachtfunctionaris te gaan.

Hulp van een cliëntvertrouwenspersoon: 

Vind je het lastig om het gesprek te voeren? Dan kun je de hulp inroepen van de cliëntvertrouwenspersoon van het Verdihuis. Haar naam is Anny Driessen; zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 – 27 57 09 97 of per e-mail via a.driessen@hetlsr.nl. Zij luistert naar je, helpt je je klacht duidelijk te maken en kan je ondersteunen bij het gesprek. 

Klachtenfunctionaris inschakelen:
Als je na de gesprekken nog steeds niet tevreden bent, kun je de klacht indienen bij de onafhankelijk klachtenfunctionaris van het Verdihuis. Haar naam is Marit van Ewijk en zij is werkzaam bij het Landelijk Steunpunt (Mede)Zeggenschap (LSR). Samen met jou zal zij zoeken naar een passende oplossing.

Marit is te bereiken op telefoonnummer 06 11 53 76 01 of per mail op m.vanewijk@hetlsr.nl

Stap 2: Bevestiging van ontvangst

Je ontvangt binnen 5 werkdagen een bevestiging dat je klacht is ontvangen.

Stap 3: Onderzoek en behandeling

Je gaat in gesprek met de onafhankelijk klachtfunctionaris over je klacht. De klachtenfunctionaris onderzoekt de klacht om tot een goede oplossing te komen.

Binnen 6 weken ontvang je een (schriftelijke) reactie met de uitkomst en eventuele aanbevelingen voor de organisatie.

Registratie en leren van klachten

Alle documenten over de klacht worden één jaar bewaard bij de kwaliteitsmedewerker. Dit is nodig om te registreren welke verbeteringen zijn gedaan en om een jaarverslag op te kunnen stellen. De klachten worden vervolgens jaarlijks (anoniem) in een verslag verwerkt.

De organisatie neemt aan de hand van dit verslag verbetermaatregelen om de zorgprocessen te verbeteren.

Voor WLZ-cliënten

Voor cliënten met een grondslag uit de Wet langdurige zorg (Wlz) zijn er extra afspraken. Deze cliënten vallen namelijk onder de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).  

Wanneer je als Wlz cliënt niet tevreden bent met de afhandeling van de klacht, kun je klacht de klacht nog voorgeleggen aan een onafhankelijke geschillencommissie. Dit kun je met ondersteuning van de onafhankelijk cliëntvertrouwenspersoon of klachtfunctionaris van het Verdihuis doen.

De geschillencommissie onderzoekt de klacht, nodigt beide partijen uit om hun verhaal te doen als dit nodig is en neemt daarna een bindende beslissing.

Meer informatie over de Geschillencommissie Zorg, de procedure en het reglement is te vinden op: https://www.degeschillencommissiezorg.nl/clienten/zorgcommissies/zorg-algemeen/.

Onze zorgproducten

Opvang

Als je geen onderdak hebt en hulp nodig hebt om je leven op de rit te krijgen.

Woonbegeleiding

Als zelfstandig wonen lastig is en je hierbij hulp en begeleiding nodig hebt.

WLZ hulp

Langdurige zorg in een "Beschermd wonen- voorziening" of in eigen huis.

Forensische zorg

Voor forensische cliënten om herstel te bevorderen en controle over het leven terug te krijgen.

De juiste hulp bij maatschappelijke
(crisis) situaties
Voor als je je zorgen maakt over iemand die geen hulp wil accepteren of als je advies nodig hebt omdat je niet weet wat je met een bepaalde situatie aan moet.