Je eigen kracht is ons uitgangspunt

Opvang

Het Verdihuis biedt opvang aan in verschillende vormen. Afhankelijk van jouw situatie wordt gekeken welke vorm passend is. Bij alle vormen geldt:  

  • dat je 18 jaar of ouder ben en dakloos bent of dreigt te worden;
  • dat het je zelf niet lukt om een oplossing te vinden voor je problemen;
  • je verblijft rechtmatig in Nederland en hebt recht op opvang.

Nachtopvang 

Heb je tijdelijk geen onderdak en is er sprake van directe nood? Dan kun je terecht in het passantenverblijf van het Verdihuis. Deze biedt kortdurende noodopvang voor een aantal nachten. De nachtopvang is gratis en een indicatie van de gemeente is niet nodig. In de nachtopvang krijg je een slaapplaats voor de nacht plus een warme maaltijd en een ontbijt. Er gelden leefregels waar iedereen zich aan moet houden. Je mag bijvoorbeeld niet onder invloed zijn van alcohol of drugs. Als je zeker wilt zijn dat je een plekje hebt, meld je dan vooraf bij ons aan (zie ‘contact’). De nachtopvang van het Verdihuis is elke dag open van 17.00 uur tot 10.00 uur de volgende ochtend.

Crisisopvang

Heb je veel problemen en heb je geen familie of vrienden die je daarmee kunnen helpen? Word je bijna je huis uitgezet, of leef je zelfs al op straat? En heb je hulp en opvang nodig? Dan kun je tijdelijk in de crisisopvang bij het Verdihuis terecht. Voor deze vorm van opvang hebt je toestemming (een indicatie) van de gemeente nodig.

Bij de crisisopvang mag je maximaal drie maanden blijven. In deze periode krijg je professionele begeleiding om je leven weer op orde te brengen. Hierdoor ontstaat er de rust om te kijken naar de toekomst. Het doel is zo snel mogelijk toe te werken naar een passende en stabiele woonplek.

In de crisisopvang woon je met anderen in een groep. Je deelt een gezamenlijke huiskamer en eetkamer. Je hebt er wel je eigen slaapkamer. Om het verblijf voor zo prettig mogelijk te houden zijn er huisregels. Het is de bedoeling dat iedereen zich daaraan houdt. Deze vorm van opvang is niet gratis.

Wilt je gebruik maken van deze vorm van opvang met begeleiding? Neem contact op met de gemeente via 14 0412. elke werkdag tussen 9.00 en 13.00 uur.

Winteropvang 

De winteropvang gaat open bij vriestemperaturen in november en blijft open tot de lente.  De winteropvang gaat elke dag om 17.00 uur open. Passanten van de winteropvang kunnen de gehele dag terecht bij de Pitstop. Vanaf 18:00 staat er een warme maaltijd klaar en de volgende ochtend een ontbijt. Een lunchpakket kan ‘s ochtends  bereid worden voor de lunch.

Ook voor de winteropvang zijn er gedragsregels. Bij gedrag dat overlast veroorzaakt, kan de toegang tot de winteropvang ontzegd worden.  

Kleinschalige opvang

Kleinschalige opvang kan worden ingezet bijvoorbeeld als vervolg op crisisopvang of wanneer je een vorm van begeleiding nodig hebt, maar (nog) geen woonplek hebt. In de kleinschalige opvang werk je ondersteund door je begeleider, aan werk of dagbesteding, beheren van je huishouding en financiën en aan opbouwen van je netwerk. 

Naast kleinschalige opvangplekken voor individuele personen, heeft het Verdihuis ook kleinschalige opvangplekken waar je als moeder/vader met je kind(eren) tijdelijk kunt wonen. Begeleiding van de moeder/vader, opvoeding en een veilige ontwikkeling staan centraal. Er wordt gewerkt met de Veerkracht Methode.

Onze zorgproducten

Opvang

Als je geen onderdak hebt en hulp nodig hebt om je leven op de rit te krijgen.

Woonbegeleiding

Als zelfstandig wonen lastig is en je hierbij hulp en begeleiding nodig hebt.

WLZ hulp

Langdurige zorg in een "Beschermd wonen- voorziening" of in eigen huis.

Forensische zorg

Voor forensische cliënten om herstel te bevorderen en controle over het leven terug te krijgen.

De juiste hulp bij maatschappelijke
(crisis) situaties
Voor als je je zorgen maakt over iemand die geen hulp wil accepteren of als je advies nodig hebt omdat je niet weet wat je met een bepaalde situatie aan moet.


De Pitstop is een plek waar herstel-ondersteunende zorg en ervaringsdeskundigheid de verbinding aangaan..

De Pitstop
De Pitstop is een plek waar herstel-ondersteunende zorg en ervaringsdeskundigheid de verbinding aangaan. Het is een ontmoetingsplaats waar cliënten, ex-cliënten, werkgevers, ervaringsdeskundigen, wijkbewoners, gemeentelijke instellingen en andere betrokkenen elkaar op een laagdrempelige manier kunnen vinden.