Je eigen kracht is ons uitgangspunt

Woonbegeleiding

Ambulante woonbegeleiding

Heb je een eigen huis? Alleen of met je gezin? Maar lukt het niet zo goed om het huishouden te organiseren of met geld om te gaan? Dan kunnen wij je daarbij helpen. Dat noemen we ambulante woonbegeleiding. Een woonbegeleider van het Verdihuis kijkt samen met jou hoe je beter met geld of met het huishouden kunt omgaan. Dus: wat kun je goed zelf doen, waar ben je handig in, of wie van je vrienden en familie kunnen je misschien helpen? Daarnaast heb je misschien leuke hobby’s waarmee je met wat goede tips weer aan de slag kunt. En vind je het moeilijk om contact op te nemen met bijvoorbeeld de gemeente of je familie? Dan helpen we je daarbij.

Heb je in de tijdelijke opvang van het Verdihuis gewoond en heb je een eigen woonplek gevonden? Ook dan kunnen we je helpen bij het (opnieuw) zelfstandig wonen. In je WMO-beschikking van de gemeente staat hoeveel uren per week we je kunnen helpen.

Wet Langdurige Zorg (WLZ)

Naast een WMO indicatie, kun je bij ons ook ambulante begeleiding krijgen met een indicatie voor  WLZ Veilig Pakket Thuis (VPT), WLZ Modulair Pakket Thuis (MPT) en Persoonsgebonden Budget- indicatie (PGB).  Aanmelding hiervoor verloopt via het zorgkantoor. 

Begeleid wonen in een woning van het Verdihuis

Als je nog niet (helemaal) zelfstandig kunt wonen, dan kun je dat leren met begeleid wonen. In verschillende woningen in Noordoost Brabant heeft het Verdihuis eenpersoons huurappartementen en een aantal groepswoningen. Daar woon je op jezelf en je krijgt een paar uur per week hulp van een begeleider van het Verdihuis. Hij of zij helpt je met wonen, dagbesteding, omgaan met geld en je persoonlijke doelen. Gemiddeld krijg je ongeveer ėėn tot twee jaar begeleiding.

Moeder-kind en gezinshuizen

Het Verdihuis heeft plekken waar je als ouder met je kinderen tijdelijk kunt wonen. Daar woon je samen met andere ouders en kinderen die het ook niet zo makkelijk hebben. Een begeleider van het Verdihuis helpt je om uiteindelijk weer op jezelf te gaan wonen. Je krijgt bijvoorbeeld begeleiding in het goed omgaan met je kinderen, met het huishouden en met geld. De meeste moeders met kinderen wonen ėėn tot twee jaar bij ons.

Preventieve woonbegeleiding

Is er een grote kans dat je uit je huis wordt gezet? Bijvoorbeeld omdat je een huurachterstand hebt, of omdat je andere rekeningen niet hebt betaald. Het kan ook zijn dat je buren vinden dat je overlast veroorzaakt, of dat je niet goed voor jezelf zorgt. Dan kijken wij samen met jou hoe we dat kunnen oplossen, zodat jij in je huis kunt blijven wonen. Preventieve woonbegeleiding noemen we dat. We maken bijvoorbeeld afspraken met bedrijven bij wie je nog rekeningen moet betalen. En we helpen je om je leven wat beter in te richten. Het is namelijk niet de bedoeling dat je echt op straat komt te staan.

Onze zorgproducten

Opvang

Als je geen onderdak hebt en hulp nodig hebt om je leven op de rit te krijgen.

Woonbegeleiding

Als zelfstandig wonen lastig is en je hierbij hulp en begeleiding nodig hebt.

WLZ hulp

Langdurige zorg in een "Beschermd wonen- voorziening" of in eigen huis.

Forensische zorg

Voor forensische cliënten om herstel te bevorderen en controle over het leven terug te krijgen.

De juiste hulp bij maatschappelijke
(crisis) situaties
Voor als je je zorgen maakt over iemand die geen hulp wil accepteren of als je advies nodig hebt omdat je niet weet wat je met een bepaalde situatie aan moet.