Woonbegeleiding

Bij je thuis, of in het Verdihuis.

Woonbegeleiding -Bij jou

Ambulante woonbegeleiding

Heb je een eigen huis? Alleen of met je gezin? Maar lukt het niet zo goed om het huishouden te organiseren of met geld om te gaan? Dan kunnen wij je daarbij helpen. Dat noemen we ambulante woonbegeleiding. Een woonbegeleider van het Verdihuis kijkt samen met jou hoe je beter met geld of met het huishouden kunt omgaan. Dus: wat kun je goed zelf doen, waar ben je handig in, of wie van je vrienden en familie kunnen je misschien helpen? Daarnaast heb je misschien leuke hobby's waarmee je met wat goede tips weer aan de slag kunt. En vind je het moeilijk om contact op te nemen met bijvoorbeeld de gemeente of je familie? Dan helpen we je daarbij.

Heb je in de tijdelijke opvang van het Verdihuis gewoond en heb je een eigen woonplek gevonden? Ook dan kunnen we je helpen bij het (opnieuw) zelfstandig wonen.

In je WMO-beschikking van de gemeente staat hoeveel uren per week we je kunnen helpen. Wij zoeken dat voor je uit.

Woonbegeleiding - Bij ons

Begeleid wonen

Als je nog niet (helemaal) zelfstandig kunt wonen, dan kun je dat leren met begeleid wonen. In verschillende woonwijken in de buurt van Oss hebben we verschillende eenpersoons huurappartementen en een aantal groepswoningen. Daar woon je op jezelf en je krijgt een paar uur per week hulp van een begeleider van het Verdihuis. Hij of zij helpt je met wonen, dagbesteding, omgaan met geld en je persoonlijke doelen. Gemiddeld krijg je ongeveer ėėn tot twee jaar begeleiding.

Moeder-kind huizen

Het Verdihuis heeft twee plekken waar je als moeder met je kinderen tijdelijk kunt wonen: in Uden en in Heesch. Daar woon je samen met andere moeders en kinderen die het ook niet zo makkelijk hebben. Een begeleider van het Verdihuis helpt je om uiteindelijk weer op jezelf te gaan wonen. Je krijgt bijvoorbeeld begeleiding in het goed omgaan met je kinderen, met het huishouden en met geld. De meeste moeders met kinderen wonen ėėn tot twee jaar bij ons.

Woonopvang

Ben je alleen met je kinderen en vind je het moeilijk om ze een veilig thuis te bieden? Dan kunnen wij je helpen met woonopvang. Je woont dan onder begeleiding in een ander huis. Zo krijg je de rust en de tijd om je leven weer een beetje op orde te krijgen. We helpen je met het opvoeden van je kinderen en om je huishouden te regelen. Je bouwt dan weer aan een toekomst voor jou en je kinderen. De meeste mensen wonen ongeveer anderhalf jaar in de woonopvang. Daarna kijken we of we een geschikte woning voor je kunnen vinden.

Preventieve woonbegeleiding

Is er een grote kans dat je uit je huis wordt gezet? Bijvoorbeeld omdat je een huurachterstand hebt, of omdat je andere rekeningen niet hebt betaald. Het kan ook zijn dat je buren vinden dat je overlast veroorzaakt, of dat je niet goed voor jezelf zorgt. Dan kijken wij samen met jou hoe we dat kunnen oplossen, zodat jij in je huis kunt blijven wonen. Preventieve woonbegeleiding noemen we dat. We maken bijvoorbeeld afspraken met bedrijven bij wie je nog rekeningen moet betalen. En we helpen je om je leven wat beter in te richten. Het is namelijk niet de bedoeling dat je echt op straat komt te staan.