Beschermd wonen

Wonen in een veilige omgeving.

Heb je psychische klachten en is zelfstandig wonen erg moeilijk voor je, dan kunnen wij je helpen in een veilige en beschermde woonomgeving. Daar hebben wij twee plekken voor:

  • 1. Het Sociaal Pension met 23 wooneenheden. In een wooneenheid heb je een eigen woon/slaapkamer, (in sommige gevallen een gedeelde douche) en toilet. Daarnaast kun je met de andere bewoners van het Sociaal Pension in de gezamenlijke woonkamer televisie kijken, eten, computeren, of gewoon gezellig kletsen.
  • 2. Een flat aan de Berghemseweg in Oss. In deze flat heb je een eigen appartement en kook je voor jezelf. Je kunt er dag en nacht begeleiding krijgen van de begeleiders van het Sociaal Pension.

Op beide plekken heb je een begeleider die samen met jou aan de slag gaat met jouw eigen leerdoelen. Je bepaalt zelf waar je aan wilt werken of welke punten je wilt verbeteren.

Voor beschermd wonen heb je een WMO-beschikking of een WLZ-indicatie voor Beschermd Wonen nodig. Wij zoeken dat wel voor je uit.

Klik hier om de locaties te bekijken

Als je je aanmeldt voor beschermd wonen, kunnen we niet zeggen dat je er meteen terecht kunt. Vaak is er een wachttijd voor onze voorzieningen. 


 

 

 

SOCIAAL PENSION              BESCHERMD WONEN - GROEPSVERBAND 

Wat is het Sociaal Pension?

Het Sociaal Pension is een langdurige woonvoorziening van het Verdihuis met intensieve woonbegeleiding. Er wonen in totaal 23 mensen (mannen en vrouwen) met een beschikking/indicatie voor Beschermd Wonen. Iedere bewoner heeft een eigen woon-/slaapkamer met douche en toilet. Daarnaast is er een huiskamer voor algemeen gebruik. De bewoner kan ervoor kiezen om hier gezamenlijk de maaltijden te nuttigen of TV te kijken. Ook is er een grote tuin waar gebruik van gemaakt kan worden. Alle activiteiten die georganiseerd worden, zijn erop gericht om de bewoner te ondersteunen op weg naar een zo groot mogelijke vorm van zelfredzaamheid.

Het Sociaal Pension is rolstoelvriendelijk ingericht.

Ligging

Het Sociaal Pension bevindt zich op de hoofdlocatie van het SMO Verdihuis in Oss. Het station en het centrum zijn op loopafstand (10 minuten lopen). Verder is er op enkele minuten afstand een klein winkelcentrum met o.a. supermarkt, bakker, bloemist.

Ondersteuning

Bij aanmelding word je te woord gestaan door de medewerkers van de Centrale Toegang. Zij bespreken met je wat de reden is van je aanmelding en kijken of, en zo ja hoe ze je het beste verder kunnen helpen. De Centrale Toegang brengt in kaart welke hulpvragen er zijn. Beschermd Wonen op het Sociaal Pension kan dan één van de mogelijkheden zijn. We werken binnen het Verdihuis met trajectbegeleiders. Een trajectbegeleider is je vaste aanspreekpunt gedurende het volledige begeleidingstraject. Daarnaast zijn er bij het Verdihuis groepsbegeleiders en financieel begeleiders werkzaam.

Dagbesteding

Als je op het Sociaal Pension woont, wordt er samen met jou bekeken welke vorm van dagbesteding bij je past en waar je talenten liggen. Voor de ene bewoner is dit een betaalde baan, de ander wellicht vrijwilligerswerk of een lichtere vorm van daginvulling. De begeleiding hierin is op maat. Er kan gebruik worden gemaakt van de Pitstop, centrum voor dagbesteding en herstel. Hier zijn vormen van dagbesteding en leer-werktrajecten mogelijk. 

Financiering

Er is een indicatie nodig om in aanmerking te kunnen komen voor het Sociaal Pension. Dit kan een Beschermd Wonen-beschikking zijn, een WLZ indicatie of een Forensische verblijfsindicatie. Daarbij is de minimum leeftijd 18 jaar.

Wat deze woonvorm uniek maakt

Binnen het SMO Verdihuis werken we met Herstelwerk. Dit betekent dat de trajectbegeleider samen met jou zoekt naar je mogelijkheden en talenten. De trajectbegeleider ondersteunt je om een stip op de horizon te zetten. Vervolgens ga je aan de slag om dit ook te bereiken. Onderweg kom je waarschijnlijk hobbels tegen op allerlei verschillende leefgebieden (wonen, werken, leven, sociale contacten, financiën). De trajectbegeleider leert je hoe je je mogelijkheden en talenten in kan zetten om die hobbels te nemen en je einddoel te bereiken.

Vrijblijvend kennismaken of vragen stellen

Heb je vragen of wil je in aanmerking komen voor een woonplek op het Sociaal Pension? Neem dan contact op met de Centrale Toegang van het Verdihuis.

overzicht

Aantal kamers 23 kamers
Financiering ZIN (Wmo-contractpartner) en wlz
Type woning RIBW
Woonomgeving In een grote groep
Ligging Dicht bij de stad
Eigen WC Ja
Eigen badkamer Ja
Rolstoelvriendelijk Ja


 Foto's sociaal pension

    

 

 


 

 

 

FLAT BERGHEMSEWEG               BESCHERMD / BEGELEID WONEN - INDIVIDUEEL

Wat is de Flat Berghemseweg?
De Flat Berghemseweg is een wooncomplex op een steenworp afstand van de hoofdlocatie, bedoeld voor mensen die geen 24-uurs zorg en toezicht (meer) nodig hebben, maar voor wie deze begeleiding nog wel op afroep direct beschikbaar is. In de flat wonen 15 mensen (mannen en vrouwen) met uiteenlopende indicaties en beschikkingen. De flat is een tijdelijke voorziening. De begeleiding is gericht op weer zo zelfredzaam mogelijk gaan wonen en leven. 

Ligging
De flat ligt op 150 meter van de hoofdlocatie, waar wel 24/7 begeleiding aanwezig is. Verder ligt de flat op 10 minuten loopafstand van het station en het centrum van Oss. In de nabije omgeving is een klein winkelcentrum aanwezig met supermarkt en bakker.

Ondersteuning
Bij aanmelding word je te woord gestaan door de medewerkers van de Centrale Toegang. Zij bespreken met je wat de reden is van je aanvraag en kijken of, en zo ja hoe ze je het beste verder kunnen helpen. De Centrale Toegang brengt in kaart welke hulpvragen er zijn. Beschermd of Begeleid Wonen op de Berghemseweg flat kan dan één van de mogelijkheden zijn. We werken binnen het Verdihuis met trajectbegeleiders. Een trajectbegeleider is je vaste aanspreekpunt gedurende het volledige begeleidingstraject. Daarnaast zijn er bij het Verdihuis groepsbegeleiders en financieel begeleiders werkzaam.

Dagbesteding
Als je op de Flat Berghemseweg woont, wordt er samen met jou bekeken welke dagbesteding bij je past en waar je talenten liggen. Voor de ene bewoner is dit een betaalde baan, terwijl een andere bewoner behoefte heeft aan een vorm van scholing of vrijwilligerswerk. De begeleiding hierin is op maat. Er kan gebruik worden gemaakt van de Pitstop, centrum voor dagbesteding en herstel. Hier zijn vormen van dagbesteding en leer- werktrajecten mogelijk. 

Financiering
Er is een indicatie nodig om in aanmerking te kunnen komen voor het Sociaal Pension. Dit kan een WMO beschikking zijn, een WLZ indicatie of een Forensische indicatie. Daarbij is de minimum leeftijd 18 jaar

Wat deze woonvorm uniek maakt
Binnen het SMO Verdihuis werken we met Herstelwerk. Dit betekent dat de trajectbegeleider samen met jou zoekt naar je mogelijkheden en talenten. De trajectbegeleider ondersteunt je om een stip op de horizon te zetten. Vervolgens ga je aan de slag om dit ook te bereiken. Onderweg kom je waarschijnlijk hobbels tegen op allerlei verschillende leefgebieden (wonen, werken, leven, sociale contacten, financiën). De Trajectbegeleider leert je hoe je je mogelijkheden en talenten in kan zetten om die hobbels te nemen en je einddoel te bereiken. 

Vrijblijvend kennismaken of vragen stellen
Heb je vragen of wil je in aanmerking komen voor een woonplek op het Sociaal Pension? Neem dan contact op met de Centrale Toegang van het Verdihuis.

overzicht

Aantal woningen 15 woningen
Financiering ZIN (Wmo-contractpartner) en wlz
Type woning Huis in de wijk
Woonomgeving Zo zelfstandig mogelijk
Ligging Dicht bij de stad
Gem. woonoppervlakte 24 m2
Eigen WC Ja
Eigen badkamer Ja
Eigen keuken Ja
Kamer inrichting Zelf de kamer inrichten
Gezamenlijk woonkamer? Nee
Rolstoeltoegankelijk? Ja


 foto's flat Berghemseweg in Oss