Cliëntenraad

Wij geloven in de kracht van onze mensen. Daarom heeft het Verdihuis een cliëntenraad. Want de cliëntenraad heeft een stem!

Regelmatig is er een bewonersoverleg waarin je kunt meepraten en meedenken over de dagelijkse gang van zaken in het Verdihuis. Wil je iets meedelen of heb je vragen? Dan kun je van maandag tot en met vrijdag contact opnemen met onze cliëntenraadondersteuner Angelique Janssen:

T: 06-13791290

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

In het onderstaande stellen de leden van de Cliëntenraad zich aan je voor.

Hallo,
de Cliëntenraad heeft sinds het begin van dit jaar een aantal nieuwe leden en we willen ze graag aan iedereen voorstellen. Zodat jullie ons nóg beter weten te vinden!
Je treft de Cliëntenraad op de huiskamervergaderingen, ook kun je altijd bij ons binnenlopen, tijdens onze wekelijkse vergadering op woensdag (vanaf 9.00 uur) in de spreekkamer op het Verdihuis (niet in de schoolvakanties). Heb je vragen of wil je iets met ons delen, dan horen wij het graag.

Veel leesplezier en een fijne en zonnige zomer!
Ton Sarken, voorzitter Cliëntenraad


Hallo!
Mijn naam is Louis Neijts, ik ben 61 jaar en geboren in ’s-Hertogenbosch.
Zelf heb ik 2x gebruik gemaakt van het SMO Verdihuis. De eerste keer was van 17 november 2014 t/m 23 december 2014. Toen heb ik veel adviezen naast me neer gelegd om toch maar te blijven in het Verdihuis. De tweede keer was van 8 mei 2015 t/m 24 juni 2015. Ik mag zeggen dat ik buiten alles een leuke en leerzame tijd heb gehad in het Verdihuis.
Op 24 juni 2015 heb ik het Verdihuis verlaten om mijn verkregen woning in Uden te betrekken.
Ik wil zonder meer zeggen dat ik door medewerkers van het Verdihuis op de goeie weg ben gezet. In januari 2016 werd ik door mijn begeleidster Esther van der Drift gevraagd of dat zitting te nemen in de Cliëntenraad niet iets voor mij was. Hierop heb ik volmondig “ja” gezegd om de eenvoudige reden dat ik mensen in algemene zin wil helpen, en dat dit soort instellingen blijven bestaan voor mensen die noodgedwongen door allerlei oorzaken buiten de boot zijn gevallen.
Daarom zal ik mij inzetten voor het algemeen belang van mensen in SMO Verdihuis.


Hallo lieve mensen!
Voor de mensen die mij nog niet kennen, zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Jenny Hoeks, 31 jaar oud en kom uit Oss.
Sinds een tijdje woon ik in een mooi appartement in het centrum van Oss, ik heb een frisse start gemaakt. En daar ben ik trots op!
De reden waarom ik me aangemeld heb bij de Cliëntenraad is dat ik het gevoel heb dat ik iets kan bijdragen met mijn ervaring in het Verdihuis en al die hulp die je erbij kunt krijgen. Plus hoop ik dat ik wat kan bijdragen in het vernieuwen/verjongen van de Cliëntenraad, zodat ook het wat jongere publiek makkelijk bij ons kan aankloppen.


Hallo allemaal,
Ik ben Jan van Uden, ik ben 44 jaar, sinds april 2015 woon ik op het Sociaal Pension. Met veel plezier woon ik hier, ik heb het hier prima naar mijn zin. Mijn ervaringen met het Verdihuis zijn heel goed. Ik was blij dat ze samen met mij, mijn problemen aanpakten.
Oorspronkelijk kom ik uit Den Bosch. Daar heb ik vroeger op het Jeroen Bosch gezeten en op de HEAO. Al op jonge leeftijd dronk ik alcohol, daarna ben ik ook drugs gaan gebruiken. Het lukte me niet om van de alcohol en drugs af te blijven. Zes jaar geleden ging het heel slecht met me.
Toen heb ik ineens besloten: IK STOP ERMEE! Dat is me toen ook gelukt. Daarvoor was het altijd zo dat iedereen me wel wilde helpen, maar ik wilde niet geholpen worden.
Ik denk dat het ook echt zo werkt, dat als je iets echt graag wilt, het dan ook lukt. Dat wil ik ook met jullie delen! Als je iets wil, dan lukt het ook. Ga ervoor! Het is mij ook gelukt.
Sinds een jaar ben ik lid van de Cliëntenraad. Dat doe ik met veel plezier.
Ik merk wel dat mensen niet precies weten wat het doel is van de CR. Vaak hoor ik persoonlijke verhalen, en onderlinge problemen aan, hoewel de CR hiervoor niet is. De Cliëntenraad is er voor algemene zaken, voor het algemeen belang van alle cliënten die met het Verdihuis te maken hebben.
Natuurlijk mag je me altijd aanspreken, ben ik altijd in voor een praatje, en heb je iets voor de Cliëntenraad, dan hoor ik dat graag. Ik vind het een uitdaging om er een nóg beter SMO Verdihuis van te maken, samen met jullie!


Hallo allemaal,
Mag ik me even voorstellen? Ik ben Moniek van Haaren, ik ben 39 jaar en sinds kort lid van de Cliëntenraad van SMO Verdihuis.
In mijn leven heb ik heel veel mee gemaakt; hierover wil ik niet teveel vertellen. Je kunt er wel van uitgaan dat dit zeker niet allemaal leuk was. Hierdoor ben ik wel de vrouw geworden die ik nu ben.
Op het Verdihuis heb ik geleerd om voor mezelf te zorgen. Ik zorgde altijd voor iedereen, behalve voor mezelf. De begeleiders hebben me heel sterk gemaakt. Ik kijk heel positief terug op de periode op het Verdihuis. Ik ben ook heel blij met mijn maatschappelijk werkster: zij is de beste begeleider van het Verdihuis, ik heb veel van haar geleerd en daar ben ik dankbaar voor. Het is heel belangrijk dat je in deze kwetsbare periode iemand hebt die er voor je is, en naar je luistert.
Door mijn ervaringen wil ik andere mensen helpen, daarom zet ik me in voor de Cliëntenraad. Mijn grootste wens is om ervaringsdeskundige te worden, dat is mijn droom.
De Cliëntenraad heeft pas geleden een gesprek gehad met wethouder meneer Peters, hem heb ik ook verteld dat ik mezelf hard wil maken voor een speciale vrouwenopvang in Oss. Hij zei: “je naam kan ik misschien wel vergeten, maar als ik je gezicht zie, dan denk ik aan Vrouwenopvang”. Dat zijn de leuke dingen!
Beste mensen, als je iets aan me kwijt wil (iets wat betekenis heeft voor mensen van het Verdihuis): elke woensdagochtend voor en na de CR vergadering ben ik in de tuin te vinden.
Je mag me altijd aanspreken, dan luister ik naar je!